ראן צמחים
  : חיפוש
דף הביתאינדקס שמניםסנדלווד Santalum album Sandalwood

הרשמה לניוזלטר של
ראן צמחים



גוג'י ברי | כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול ...
לאור הפופולאריות הרבה של הפרי שנחשב, בעייני רבים, כמזון על... אנו שמחים להביא אליכם את המונוגרף החדש אודותיו, בעזרתו תוכלו להתחדש
לפרטים נוספים

שדרוגים והמצאות | פתילות וגינאליות ללא קירור
אנו שמחים לעדכנכם כי החל ממועד זה, והודות לשיפור תהליכי הייצור, הפתילות הוגינאליות הוותיקות מתוצרתנו אינן מצריכות עוד קירור וניתן אף
לפרטים נוספים


REI SHIELD | לתמיכה אונקולוגית
התכשיר מבוסס על שימוש מסורתי עתיק יומין בפטריות הכוח היפניות, ומגובה בתוצאות המחקר המודרני התומכות בשימוש זה. מיועד לתמיכה
לפרטים נוספים


מונוגרפים עדכניים של צמחים סיניים מנקודת מבט אינטגרטיבית; שיטות הכנה ייחודיות של פורמולות סיניות מסורתיות; חומר גלם במרתחים ובטינקטורות של מעל 200 צמחים סיניים, ועוד
לרובע הסינילאינדקס סיני

תמיכה מקצועית למטפלים
שירות חדש וייחודי המיועד למטפלים המעוניינים בסיוע: לאחר מילוי טופס תשאול מקוון הכולל תיאור מעמיק של פרטי המטופל, מרכיבים עבורכם מומחי ראן צמחים פורמולת צמחי מרפא מקצועית. שירות זה מאפשר הטמעת הידע הניסיון של מומחי החברה בטיפול המוגש למטופל הפרטי שלכם!
לפרטים נוספים


אינדקס שמנים מקצועי
ראן ארומה, מחלקת הארומתרפיה של ראן צמחים, גאה להציג אינדקס שמנים אתריים מקצועי, ייחודי מסוגו בעברית. המחלקה מספקת מגוון חומרי גלם איכותיים
לראן ארומהלאינדקס השמנים


 
סנדלווד | Santalum album | Sandalwood

עץ הסנדלווד


שם בוטני Santalum album
שם עממי Sandalwood


עץ ירוק עד המיתמר לגובה של עד 9 מטר, בעל קליפה כהה ופרחים קטנים סגלגלים. קצב גדילתו של העץ איטי מאד, והוא ניזון כטפיל (פרזיט) מעצים הצומחים בסביבתו תוך שהוא מכחיד בהדרגה את סביבתו. הוא עושה זאת באמצעות שליחת שורשיו אל עבר שורשיהם של עצים אחרים, מהם הוא שואב מים ומינרלים וחומרי הזנה אחרים. טפילים אינם תוקפים את העץ גם בחלוף שנים רבות מאז נקטף ונעקר. גזע העץ עבה ודחוס מאוד, אין בו  סדקים, הוא לא מתפרק ואינו נרקב. העץ עמיד לשינויי טמפרטורה ואינו חולה לעולם.

 

הוא צומח באזורים פתוחים ויבשים ומקורו בהודו, באינדונזיה, באוסטרליה, ביאווה ובבורנאו. מקורו של רוב השמן האתרי המופק מהעץ במייסור שבמזרח הודו.

 

השמן האתרי מתחיל להיווצר בליבת העץ רק בהגיעו לגיל של 15 שנה. את השמנים מפיקים מהעץ רק לאחר שהוא מגיע לגיל 30 שנה, מכיוון שכמות השמן מעטה מאוד לפני כן. רק אחרי 60 שנה נחשב העץ כבוגר לחלוטין.

 

בעבר השתמשו בסנדלווד בעיקר להכנת פסלים ורהיטים, לבניית מקדשים או כקטורת במקדשים בודהיסטים והינדואיסטים. בנוסף, נעשה בו שימוש בהלוויות מתוך אמונה ביכולתו ללוות את המת לחייו הבאים. ברפואה הסינית המסורתית, באיור-ודה, וברפואה הטיבטית השתמשו בנסורת העץ וגם בשמן האתרי במשך דורות רבים. בתעשיית הבשמים משמש השמן כמייצב.

 

בשנים האחרונות, ובשל הביקוש העולה לשמן סנדלווד טהור לעומת ההיצע המוגבל, מתייקרים מחירי השמן ומרקיעים שחקים. הוא נעשה נדיר וקשה  להשגה. קיים מין נוסף של סנדלווד, Santalum spicatum. מין זה כמעט זהה לזה המוכר לנו בארומתרפיה במשך שנים רבות והוא משתייך לאותם סוג ומשפחה בוטנית. הוא דומה מאוד בריחו, בתכונותיו ובמרכיביו הפעילים למין Santalum album, אך מחירו נמוך יותר משום שהוא נפוץ מאוד ברחבי אוסטרליה והמזרח הרחוק ומניב כמות שמן אתרי גבוהה מעט יותר מזה של אחיו הלבן. השמן משמש בתעשיית הבשמים כמייצב.


חלקי הצמח המשמשים להפקת השמן
ליבת העץ

שיטת ההפקה
זיקוק באדים

תכונות
מעט מעובה, מעט צהבהב כתמתם.

איכויות
חריף, עוקצני, עשיר, תבליני, צונן ולחלוחי, בעל מצלול בינוני עד נמוך.

מרכיבים פעילים עיקריים
השמן הנדיף של הצמח מכיל מגוון תרכובות פיטוכימיות (בעיקר ססקוויטרפנים), החשובות שבהן:
תרכובות איזופרנואידיות:
- מונוטרפנים: borneol, santene
- ססקוויטרפנים:
beta- and alpha-santalols (90%), alpha- and beta- santalene, alpha- beta- and gamma- curcumene, alpha- and beta- bisabolol, bergamotene, spirosantalol, nerolidol, lancelol, (Z)-trans-alpha-begamotol, beta- bisabolene
חומרים נוספים:
אלדהידים - ,alpha- & beta-santalal isovaleraldehyde
קטונים - santenone and santalone
חומצות - teresantalic acid, alpha-and beta-santalic acids
אלכוהולים santenol and teresantalol
santyl acetate


פעילות רפואית
מצנן, נוגד דלקת, נוגד עווית, מרגיע, תומך בתפקוד עצבי, משרה שינה, נוגד מתח, נוגד חרדה, מחטא, עוצר דימומים, נוגד זיהום, נוגד חיידקים, נוגד נגיפים, מעורר חיסון, מחזק כללי, מחזק און גברי, משפר כמות ואיכות הזרע, משתן, מסלק רעלים.

התוויות
עיקריות: חולשה חיסונית, תשישות לאחר מחלה, תשישות לאחר לידה, חוסר פריון, קרירות מינית, אימפוטנציה, חרדת ביצוע, שפיכה מוקדמת, ציסטות בשחלות, הרפס סימפלקס, הרפס זוסטר, אקנה, אקזמה, פסוריאזיס, סבוריאה, עור יבש, עור מגורה, גרד עורי, קשקשת, דלקות שלד ושרירים, כאבי מפרקים/שרירים, עוויתות שרירים, שיגרון.

משניות: בצקת, זיהומים בדרכי שתן, כאב במתן שתן, בריחת שתן, כאבי בטן עוויתיים, דיספפסיה והפרעות עיכול, גזים, בחילות, הקאות, שלשולים וזיהומים במערכת העיכול, דלקות מעיים, שיהוקים וגיהוקים, דליות, טחורים, ברונכיטיס כרונית, התקררות, צרידות, אסטמה, דלקת גרון.


רגישות, תופעות לוואי, תגובות ביניים, התוויות נגד ורעילות
השמן מחזק את המערכת החיסונית ולכן אינו מתאים לשימוש מושתלי איברים.

עצות לשימוש

מומלץ להוספה ולשימוש בתערובות:
• לקוסמטיקה:
- לקרם פנים וגוף לכול סוגי העור, לרבות לעור שמן
- לטיפוח השיער
• לבושם

שילובים מקובלים
גרניום, לבנדר, ארז, קמומיל כחול, ברגמוט, פלפל שחור, מור, ילאנג ילאנג.


מחקרים

שמן עץ האלמוג גרם לעיכוב בשכפול של וירוס ההרפס 1ו-2, שניכר יותר כלפי וירוסHSV-1  ההשפעה שהודגמה הייתה תלוית מינון, ובכל מקרה הייתה זו השפעה מעכבת אך לא קוטלת וירוסים.1

 

מניסויים שנערכו בעכברים עולה כי לשמן הצמח השפעה כימו-פרופילקטית על פפילומות עוריות. טיפול בשמן הצמח בריכוז של 5% באצטון (משקל\נפח) גרם לירידה משמעותית (67% ו- 70%) בשכיחות פפילומות עוריות שהושרו באופן כימי על ידי הכימיקלים TPA  ו-ODC, בהתאמה.2

 

במחקר אחר בו האכילו בשמן עץ האלמוג עכברים זכרים בוגרים במשך 10 ימים ו-20 ימים נצפתה עלייה תלוית-מינון בפעילות האנזים גלוטטיון–אס-טראנספראז וברמות סולפהידריל מסיס. העליה ברמות שני ערכים אלה מעידה, לדעת החוקרים, על פעילות כימו-פרופילקטית של שמן הצמח לגבי קרצינוגנזיס.3





Refrences
1. Benencia F, Courreges MC. Antiviral activity of sandalwood oil against herpes simplex viruses-1 and -2. Phytomedicine . 1999;6:119-123.
2. Dwivedi C, Abu-Ghazaleh A. Chemopreventive effects of sandalwood oil on skin papillomas in mice. Eur J Cancer Prev . 1997;6:399-401.
3. Banerjee S, Ecavade A, Rao AR. Modulatory influence of sandalwood oil on mouse hepatic glutathione S-transferase activity and acid soluble sulphydryl level. Cancer Lett . 1993;68:105-109.


מוצרים
סנדל-ווד, 2.5 מ"ל (אורגני)

הערות:

אין לעשות שימוש כלשהו בשמנים אתריים ללא דילול לפי סטנדרטים מקצועיים ו\או ללא ייעוץ מקצועי מוסמך; נשים בהיריון, נשים מניקות, תינוקות וילדים עד גיל 6, ו\או הסובלים ממחלות כרוניות – מומלץ כי יעשו שימוש בשמנים אתריים רק תחת פיקוח מקצועי.

   
© כל הזכויות שמורות ל"ראן צמחים" בע"מ