ראן צמחים
  : חיפוש
דף הביתאינדקס שמניםפטשולי Pogostemon cablin Patchouli

הרשמה לניוזלטר של
ראן צמחים



שדרוגים והמצאות | פתילות וגינאליות ללא קירור
אנו שמחים לעדכנכם כי החל ממועד זה, והודות לשיפור תהליכי הייצור, הפתילות הוגינאליות הוותיקות מתוצרתנו אינן מצריכות עוד קירור וניתן אף
לפרטים נוספים

שדרוגים והמצאות | פתילות וגינאליות ללא קירור
אנו שמחים לעדכנכם כי החל ממועד זה, והודות לשיפור תהליכי הייצור, הפתילות הוגינאליות הוותיקות מתוצרתנו אינן מצריכות עוד קירור וניתן אף
לפרטים נוספים


REI SHIELD | לתמיכה אונקולוגית
התכשיר מבוסס על שימוש מסורתי עתיק יומין בפטריות הכוח היפניות, ומגובה בתוצאות המחקר המודרני התומכות בשימוש זה. מיועד לתמיכה
לפרטים נוספים


מונוגרפים עדכניים של צמחים סיניים מנקודת מבט אינטגרטיבית; שיטות הכנה ייחודיות של פורמולות סיניות מסורתיות; חומר גלם במרתחים ובטינקטורות של מעל 200 צמחים סיניים, ועוד
לרובע הסינילאינדקס סיני

תמיכה מקצועית למטפלים
שירות חדש וייחודי המיועד למטפלים המעוניינים בסיוע: לאחר מילוי טופס תשאול מקוון הכולל תיאור מעמיק של פרטי המטופל, מרכיבים עבורכם מומחי ראן צמחים פורמולת צמחי מרפא מקצועית. שירות זה מאפשר הטמעת הידע הניסיון של מומחי החברה בטיפול המוגש למטופל הפרטי שלכם!
לפרטים נוספים


אינדקס שמנים מקצועי
ראן ארומה, מחלקת הארומתרפיה של ראן צמחים, גאה להציג אינדקס שמנים אתריים מקצועי, ייחודי מסוגו בעברית. המחלקה מספקת מגוון חומרי גלם איכותיים
לראן ארומהלאינדקס השמנים


 
פטשולי | Pogostemon cablin | Patchouli

פטשולי. באדיבות: ויקיפדיה


שם בוטני Pogostemon cablin
שם עממי Patchouli


שיח רב שנתי המגיע עד לגובה של כמטר אחד. בעל גזע איתן, חסון ושעיר, עלים גדולים, ריחניים, רכים ושעירים. הפרחים לבנים או סגולים עם נגיעות בצבע לילך ארגמני. הצמח נוטה לדלדל במהירות מצבורים של חומרי תזונה מהקרקע בה הוא גדל.

 

מקורו בדרום אסיה, שם הוא צומח פרא במדרונות הרריים באיים סומטרה וג'אוה, בגובה 900-1800 מטר מעל פני הים. כיום מגיעה רוב אספקת הפטשולי בעולם מאינדונזיה וגם ממלזיה, סין והודו. השמן האתרי של הפטשולי נחשב לאחד הבודדים בין השמנים האתריים שריחם ותכונותיהם משתבחים עם הזמן. לכן נהוג לעשות בו שימוש כמקבע טבעי מצוין לתעשיית הבשמים.

 

בבריטניה נחשפו לראשונה לפטשולי בשנת 1820, כאשר בדים מיובאים מהודו נכנסו לאופנה. צעיפים מאריג פייזלי בושמו בריח פטשולי כדי להגביר את האקזוטיות שלהם. יצרני לבוש צרפתים עשו זאת באופן דומה במטרה לקדם את מכירות הבגדים שלהם. מאז המאה ה-19 נהגו עקרות בית להניח עלי פטשולי בין הבגדים והמצעים כדי להרחיק מהם את העש.

 

לשם הפקת השמן נאספים העלים ביד, בכדי למזער פגיעה בשמן האתרי. נהוג לאספם פעמיים או שלוש בשנה, אך האיכות הטובה ביותר נאספת בעונה הגשומה. את עלי הצמח מייבשים לפני ההפקה משך שלושה ימים לפחות, ומעבירים אותם תהליך תסיסה.


חלקי הצמח המשמשים להפקת השמן
עלים (לעתים יחד עם הפרחים)

שיטת ההפקה
זיקוק באדים

תכונות
מעובה, כתמתם עד חום.

איכויות
עשיר, מעט מריר ומעט מתקתק, דמוי מוסק, מזכיר ריח אדמה רטובה לאחר הגשם, צונן ולחלוחי, בעל מצלול נמוך.

מרכיבים פעילים עיקריים
השמן הנדיף של הצמח מכיל מגוון תרכובות פיטוכימיות (בעיקר ססקוויטרפנים), החשובות שבהן:
תרכובות פנוליות:
- פנולים פשוטים: benzoic acid, cinnamic acid, benzaldehyde
תרכובות איזופרנואידיות:
- מונוטרפנים: alpha-pinene
- ססקוויטרפנים:
alpha- & beta-bulnesene, beta-elemene, beta-guaiene, alpha-guaiene, alpha-bulnesene, alpha- beta- & gamma-patchoulenes, seychellene, cycloseychellene, caryophyllene (1%-2%), alpha-humulene, cadinene, epoxy-sesquiterpenes,
אלקלואידים ססקויטרפניים - patchoulipyridine, gaiapyridine
כוהלים ססקויטרפניים – patchoulol (25%-35%), norpatchoulenol, pogostol, bulnesol
חומרים נוספים:
קטונים (patchoulenone), חומצות, אסטרים.


פעילות רפואית
מחטא, נוגד זיהום, נוגד נגיפים, נוגד חיידקים, מצנן, מרגיע, נוגד דלקת, נוגד עווית, מרגיע, תומך בתפקוד העצבי, משפר עיכול, מעורר פעילות כיס מרה וכבד, מפחית תיאבון, אפרודיזיאק, מחדש רקמות, עוצר דימום, נוגד זקנה, נוגד חמצון, עוצר שתן, מטהר כלי דם, מכווץ כלי דם, משרה שינה, נוגד מתח, נוגד חרדה.

התוויות
עיקריות: מתח (סטרס), חרדה, דלקות שלד ושרירים, כאבי מפרקים/שרירים, עוויתות שרירים, שיגרון, גירויים וגירודים על פני העור, עור מגורה ופצוע, עור מבוקע וסדוק, עור שמן, אקנה, אקזמה, פטרת, פסוריאזיס, סבוריאה, צלוליטיס.

משניות: דלקות במערכת הנשימה, ליחה ונזלת, שלשולים וזיהומים במערכת העיכול, חוסר פריון, קרירות מינית, אימפוטנציה, טחורים, דליות, בריחת שתן.


רגישות, תופעות לוואי, תגובות ביניים, התוויות נגד ורעילות
מומלץ לשימוש במינונים נמוכים.

עצות לשימוש

מומלץ להוספה ולשימוש בתערובות:
• לקוסמטיקה:
- לקרמים לכול סוגי העור בכלל ולעור שמן בפרט
- לתכשירים נוגדי זקנה ונוגדי קמטים
• לתמיכה בהורדה במשקל ולהרזיה
• לטיפוח השיער ובפרט שיער שמן
• לטיפול בקשקשת
• כדאודורנט
• כבושם

שילובים מקובלים
וניל, לבנדר, קינמון, מור, ברגמוט, מרווה מרושתת, גרניום.


מחקרים

אין מחקרים קליניים ו\או מחקרים משמעותיים אחרים בשמן הצמח.




מוצרים
פטשולי, 10 מ"ל

הערות:

אין לעשות שימוש כלשהו בשמנים אתריים ללא דילול לפי סטנדרטים מקצועיים ו\או ללא ייעוץ מקצועי מוסמך; נשים בהיריון, נשים מניקות, תינוקות וילדים עד גיל 6, ו\או הסובלים ממחלות כרוניות – מומלץ כי יעשו שימוש בשמנים אתריים רק תחת פיקוח מקצועי.

   
© כל הזכויות שמורות ל"ראן צמחים" בע"מ